Koffiebonen

Koffieboon, de vrucht van de koffieplant is een bes vrucht. Elke bes bevat twee zaadjes, de koffiebonen. Doordat de twee zaadjes bij het rijpen tegen elkaar aandrukken ontstaat de karakteristieke vorm. De gedroogde en gebrande bonen van de plant dienen als basis voor koffie, een stimulerende, cafeïnehoudende drank. Koffie wordt vooral gecultiveerd op plantages in tropische landen, voor export naar landen met een gematigd klimaat. 

Koffieplant

De koffieplant behoort tot het geslacht Coffea. Er zijn meer dan 60 verschillende soorten koffieplanten, maar voor de handel zijn de Coffea Arabica (Arabica bonen) en de Coffea Robusta (Robusta bonen) het belangrijkste. 

Oorsprong koffieboon

De koffie hoort oorspronkelijk thuis in Oost Afrika, en is waarschijnlijk afkomstig uit de Ethiopische provincie Kaffa, waar het bunn of bunchum genoemd werd. Arabië kan ook als het land van oorsprong worden beschouwd, omdat de cultuur van daar uit verspreid werd.


Advertentieblok

Uw advertentie teksten hier neem contact met ons op


Koffieziekten

Op het einde van 19e eeuw kwamen er ziekten op in de koffieculturen en de mensen werden genoodzaakt om de gevoelige Arabica soort te vervangen door de Robusta-soort, die oorspronkelijk uit Belgisch Congo komt.

Koffiebranden

De koffiebonen moeten gebrand en gemalen worden, voordat er koffie van kan worden gezet. Het branden gebeurt in koffiebranderijen, waarvan er enkele zeer grote zijn. 

 

Tegenwoordig wordt voornamelijk gemalen koffie gekocht, terwijl men vroeger de bonen zelf maalde in een handkoffiemolen of later in elektrische koffiemolens. Door het vacuüm verpakken is de kwaliteit nu ook van gemalen bonen goed te behouden. 

 

Als gemalen koffie aan de lucht wordt blootgesteld worden de nog aanwezige vetten geoxideerd waardoor de kwaliteit snel achteruitgaat. Daarom wordt gemalen koffie bij de consument in afgesloten voorraadbussen of glazenpotten bewaard. Koffie in tegenstelling tot wat veel mensen denken, groeit koffie niet als bruine boon aan de plant, maar als een rode bes waarin twee groene bonen verborgen zitten. 

Groene koffiebonen

Svetol (een natuurlijk extract van cafeïnevrije groene koffiebonen) heeft een aanzienlijk effect op vetverbranding in het lichaam. Groene koffiebonen zijn ongeroosterde, 'ruwe' koffiebonen. Ze zijn verkrijgbaar aan de consument uit een verscheidenheid van de detailhandelaren en de consumenten de kans om hun eigen geroosterde koffiebonen maar ze willen.  

Koffiebonen kopen

Caffé Duo is overtuigd van de topkwaliteit van haar product. Daarom biedt Caffé Duo haar klanten een unieke garantie aan. Indien de klant niet overtuigd is van de kwaliteit van onze koffiebonen, kunnen zij deze retourneren en krijgen zij het aankoopbedrag terug. Op basis van ruim 50 klantbeoordelingen worden de koffiebonen en sevice van Caffé Duo beoordeeld met een 9.8!

 

Advertenties

Caffè Duo - Online koffiebonen bestellen